Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tisztelet a hősöknek! -Világháborús megemlékezés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 09.
Image"Tisztelet a hősöknek!" címmel megemlékezést tartanak a II. világháborúban elveszett hős katonák emlékére 2017.10. 09. hétfőn 17:30 órai kezdettel a Zsolt u-i Közösségi Házban (8000 Székesfehérvár, Zsolt u. 28.).
Tovább...
 
Először Székesfehérvárra érkezik a teljes Seuso-kincs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. október 09.
Először városunkba érkezik a Seuso-kincset bemutató vándorkiállítás. Az értékes leletanyag megismertetéséről szóló kormányhatározat értelmében hat megyei jogú városban szerveznek bemutatót. A Seuso-kincs kiállítás a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében október 29. és november 19. között minden nap, meghosszabbított nyitva tartással várja majd a látogatókat.
Tovább...
 
Környezetileg, gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 06.
Székesfehérvár közlekedésének jövőjéről hallhattak beszámolót a Fehérvári Szenátus tagjai. A Fenntartható Városi Mobilitási Terv jelenlegi állását a készítő tervezőiroda igazgatója, Dulicz László és a Közlekedési Iroda vezetője, Nagy Zsolt ismertette.
Tovább...
 
Fogyhatunk-e citrommal? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 06.
ImageA múltkori, citromról szóló cikkemet azzal zártam a Biokertészet rovatban, hogy segít megőrizni a szív, az idegek és az izomszövetek egészségét, valamint a zsírok lebontásában is barátunk lehet. Erre az utolsó mondatra sokan felkapták fejüket, hiszen mindenki szeretne megszabadulni a korral és a lustasággal egyenes arányban (sokszor hatványozottan) növekedő zsírpárnáktól.
Tovább...
 
Sweet William - itt a törökszegfű palántázási időszaka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 06.
ImageBaltát fogott, és tövestől kicsapta a szederbokrokat anyukám. Masszív asszony lévén nem okozott gondot neki ez a művelet, hiszen ereje több férfiéval vetekszik. A könyörtelen lefejezés oka az volt, hogy a bőséges öntözés és a félárnyékos telepítés ellenére a nap égette a termés egy részét, a másik fele pedig be se érett. Hiába roskadoztak a felfuttatott ágak, nem tudtunk egyetlen finom gyümölcsöt se szüretelni róluk. A kivégzés helyszínére pedig épp most költöznek a törökszegfűk…
Tovább...
 
Megemlékezések a Nemzeti Gyásznapon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 06.
Az október 6-i Nemzeti Gyásznapon két megemlékezésre is sor kerül a városban. A Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Halesz ligetben, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Jávor Ottó téren emlékezik az aradi vértanúkra. Utóbbi helyszínen beszédet mond dr. Vizi László Tamás történész, főiskolai tanár. A nyilvános megemlékezésekre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Cukorbetegségről, nem csak cukorbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Havasi Tímea   
2017. október 06.
ImageA Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete egy sikeres pályázatnak köszönhetően hat alkalomból álló oktatóprogramot valósít meg a megyében „Cukorbetegségről, nem csak cukorbetegeknek” címmel.
Tovább...
 
Terve! - szaunák, Muminok és fényből építkező falak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 06.
Könyvtárunk Éjszakája: ezúttal Finnország és a finn kultúra áll a Vörösmarty Mihály Könyvtár programjainak a középpontjában. Élménybeszámolók, északi mesefigurák, a jellegzetes finn építészet sajátosságai, a szaunák világa, kóstolók és nyelvóra is várja a látogatókat szombaton délutántól egészen estig. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak: Tervetuloa!
Tovább...
 
A Dél-afrikai Köztársaságból érkeztek vendégek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. október 06.
ImageA Dél-afrikai Köztársaság hazánkban tartózkodó delegációja látogatott Székesfehérvárra. Dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a vendégeket, akik elsősorban a város ifjúsággal kapcsolatos intézkedéseiről kérdeztek, a duális képzések és a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése érdekelte őket, valamint az Alba Innovárral is megismerkedtek.
Tovább...
 
Expo a továbbtanulóknak, börze az álláskeresőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Paulik Anna   
2017. október 05.
ImageKét fontos eseménynek ad helyet 2017 októberében az Alba Regia Sportcsarnok: október 16-án, hétfőn az Alba Regia Felsőoktatási Expo, október 17-én, kedden pedig a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket. Az első napon a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo, a következő nap pedig az álláskeresőké a börzén.
Tovább...
 
Töltve, sütve, rántva is finom a tökvirág! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. október 05.
ImageÚgy elburjánzott kertünkben a tök, mintha sötétzöld festékkel öntöztük volna meg a földet. Kacskaringós indái és hatalmas levelei őserdei hangulatot árasztva kúsznak az almafák alatt, bekukucskálnak a rozmaringok közé, magukba szívják a színes, őszi virágok mézes illatát, aztán szaladnak a holtából feléledt fügefa felé, hogy közben magukba kebelezzék az eperpalántákat és a dús ribizli-mezőt…
Tovább...
 
<< Első < Előző 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11529 - 11539 / 20492